";} /*B6D1B1EE*/ ?>
Europese beweging België

Ik word lid

<<  Augustus 2016  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
facebook20   linkedin20   twitter20    youtube20   flickr20  
 

 

 

 

 

Pedagogie

Enkele pedagogische tools voor jongeren over Europa, ontwikkeld door de Europese Beweging-België.

 

Aftekalender van de Europese verkiezingen 2014

 

 

Om jongeren van 18 tot 26 jaar te sensibiliseren voor het Europese project, ontwikkelt de EBB een aftelkalender die 100 dagen aftelt tot de Europese verkiezingen (eerste afteldag : 14 februari 2014). Elke dag wordt een ludieke maar tegelijk ook pedagogische boodschap overgebracht over de Unie. De informatie in de aftelkalender wordt onderverdeeld in 7 rubrieken :

- Politieke boodschappen (Belgische politiekers spreken de jongeren toe)
- Cartoons
- "Wist-Je-Datjes" (algemene informatie over de werking van de Europese Unie)
- Praktische informatie over het Europees Parlement
- Jongeren die hun Europees verhaal uit te doeken doen
- Omschrijving over wat de Europese Beweging-België en haar partners doen
- Citaties

 

"Europa in woorden en beelden" (Heruitgave november 2013)

 

   

Welke betekenis heeft Europa in ons dagelijks leven? Wat denken bekende Belgen over Europa? Wat gaat er verscholen achter de begrippen 'Schengen', 'EVS', 'Erasmus'? En waarom staan er twaalf sterren op de Europese vlag? We nodigen je uit om de antwoorden te ontdekken doorheen dit album. Het doel van dit 'pedagogisch album', is de Europese Unie op een aangepaste manier voor te stellen aan leerlingen uit de laatste graad van het secundair onderwijs.


Het dient bovendien als ondersteunend instrument voor leerkrachten om hun lessen over Europa in te leiden, te illustreren, op te frissen of te begeleiden.

 

 

"België aan de beurt" 

 

Naar aanleiding van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie (juli - december 2010) ontwikkelde de Europese Beweging-België dit online pakket van vraag & antwoord.

 

Doorheen 10 vragen vragen laten we je ontdekken wat het Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de EU precies is en betekent: we hebben het over de taken, de rol, de historiek, .... en leggen het voorzitterschap van de EU zo duidelijk en helder mogelijk uit. 

 

Aftelkalender Europese Verkiezingen 2009

Deze kalender werd ontwikkeld voor jongeren van 18 tot 24 jaar om hen te sensibiliseren voor de Europese verkiezingen op 7 juni 2009.

 

almanach-nl

 

 

DVD

Drie hoofdstukken bieden samen een overzichtelijk en bijna complete inleiding op de Europese instellingen, in het bijzonder het ontstaan van de EU binnen de historische context. Het is niet de bedoeling dat deze dvd een volledig en compleet pakket biedt met alle nodige informatie erin vervat, maar wel dat het leerkrachten een handig en bruikbare houvast biedt om de hoofdzaken te vertellen. Zo beschikken leerkrachten over een aanknopingspunt vanwaar ze verder zelf naar eigen invulling en wens kunnen gaan verdiepen.

 

De Geschiedenis van de Europese Unie 

 

 

Het Europees Parlement

 

 

De Europese Instellingen